Stjålet iPhone – Se hvad du skal gøre!

Det sker fra tid til anden desværre at folk får stjålet deres iPhone, men hvordan skal man forholde sig, og hvad skal man gøre hvis man selv er ude for det? Det er en utrolig populær genstand, som har høj værdi. Det gør den utrolig attraktiv for tyve da det gør den let at omsætte. Ved at følge vores guide, så gør du det så svært som muligt for tyven at få afsat din telefon.

1.         Skift adgangskoder

Det første du skal gøre hvis du får stjålet din iPhone, er at ændre adgangskoden til dit Apple ID i første omgang. Det forhindre tyven i at få adgang til din personlige oplysninger, hvilket er utroligt ærgerligt.

Yderligere anbefaler vi at du skifter adgangskoder til de forskellige sociale medier osv. Med det samme også, så tyven ikke har mulighed for at misbruge disse.

2.         Spær dit sim-kort

Kontakt dit mobilselskab og få spærret dit sim-kort. Så er du sikret i mod, at tyven skulle kunne misbruge din telefon til at købe ydelser der betales via din mobilregning. Du sikre også at tyven kan bruge telefonen til opkald eller anden kontakt.

3.         Tjek Find Min iPhone

Via den præ-installeret app på iPhones ”Find Min iPhone” – har du mulighed for at låse, sende beskeder, lyde og ikke mindst lokalisere din telefon, hvis den er tændt.

Det sker at vi nogen gange bare glemmer ting, og det kan denne app hjælpe dig med at forebygge. Hvis du ikke kan finde din telefon så kan det være en god ide lige, at tjekke denne app for at se, om du kan finde frem til den, og om den egenligt er stjålet og ikke bare væk.

Yderligere kan du bruge appen til at spore placeringen forholdsvis nødagtigt, hvis din telefon er tændt. Det kan hjælpe politiet med, at få din telefon tilbage hvis den er blevet stjålet. Hvis de har en adresse de kan tjekke, så gør du deres arbejde meget lettere.

4.         Meld den stjålet til Politiet

Når du med Find Min iPhone er sikker på, at din telefon er stjålet – Så skal du melde det til politiet, så vil de oprette en sag på det. Dette gøres på 114.

Yderligere skal du oplyse dem om et såkaldt IMEI-nummer, der giver politiet muligheden for at spærrer telefonen på danske- og udenlandske mastenetværk.

Det gør telefonen komplet ubruglig før, at du beder om at få den åbnet op igen. Du har mulighed for at finde IMEI nummeret på kvitteringen eller den æske din telefon kom i eller på Apples hjemmeside.

5.         Kontakt dit forsikringsselskab

Du kan være heldig at din indboforsikring dækker tyveri af telefoner, og derfor vil erstatte din telefon. Det afhænger meget af hvilket forsikring du har samt, hvilken aftale der er indgået.

Yderligere så er forholdene hvor i din telefon blev stjålet også vigtig, hvis du selv har været uagtsom og lade din telefon ligge fremme på en café eller lign. så dækker din forsikring somregel ikke.

Nogle forsikringsselskaber kræver, at man har en bestemt forsikring til at dække elektronik såsom iPhones. Vi anbefales du tager kontakt til dit forsikringsselskab og undersøger, hvordan du er dækket.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.*