Quicklån

Quicklån er måske bedre kendt som kviklån, og de har en fælles betydning for lån der er hurtige og nemme at blive godkendt til. De sidste par år har lånemarkedet ændret sig rigtig meget, og det er markant anderledes end for f.eks. 15-20 år siden. Dengang var det stortset kun hos bankerne man kunne låne penge, hvis det skulle være lovligt.

I dag er der kommet mange flere muligheder for at låne penge, der er kommet en lang række låneudbydere som alle sammen har forskellige lån de er klar til at tilbyde dig. Der er både en lang række fordele, men selvfølgelig også nogle ulemper ved at benytte sig af denne form for lån. Det er dog ikke anderledes end så mange andre ting, hvor der også altid vil være fordele og ulemper.

Quicklån – Hvilke fordele er der?

Som vi lige nævnte så er der en række fordele når du vælger et quicklån frem for f.eks. et banklån. En af tingene er blandt andet at det er langt lettere at optage sådan en form for lån her. Du skal slet ikke stille de samme former for sikkerhed, som du f.eks. skal hvis du tager et lån i banken.

Forskellen her er dog også at i banken er det tit større beløb som du låner penge til, hvor at du hos quicklån udbydere låner mindre beløb. Typisk under 100.000 kroner, og lånene falder ind under kategorien forbrugslån. Det er typisk lån der skal bruges til at realisere en drøm eller dække nogle uforudsete udgifter, som man akut bliver nødt til at betale. Hvis man ikke har fået sparet op, eller ens opsparing ikke er tilstrækkelig så kan det være en god udvej, da der findes muligheder for f.eks. at låne op til 6000 kroner uden omkostninger i 30 dage hos Vivus.dk.

En anden fordele er at du ikke skal bruge en masse tid på at udfylde diverse papirer, og rende frem og tilbage til banken for at få dem skrevet under. Vi er kommet så langt med teknologien at det hele bliver klaret online, og du blot skal skrive under med dit nemID. Hos nogle udbydere er deres system så smart at det automatisk foretager en kreditvurdering af dig for at se, om du er egnet til at få et lån hos dem. Det er typisk når det er lidt mindre beløb at processen foregår 100% automatisk. Er det lidt større beløb, så kommer der typisk en medarbejder indover som tjekker om du har mulighed for at låne, men det går stadig meget hurtigere end hos banken. Langt de fleste steder har du svar enten med det samme eller også samme dag.

Du vil i langt de fleste tilfælde kunne have pengene på din konto dagen efter at du har ansøgt og blevet godkendt, og hos nogle udbydere har du endda mulighed for at have pengene på din konto inden for én times tid efter at du er blevet godkendt.

Det er altså utroligt let at optage et quicklån, og der er mange fordele ved det. Der er dog også nogle ulemper som vi selvfølgelig oplyser dig i det næste afsnit her på siden. Vi ønsker her på Ofertas.dk at give dig både de positive og negative ting om lånene, så du har mulighed for at se det som en helhed. Det gør det lettere for dig som forbruger at træffe en beslutning om det er den rigtige løsning for dig.

Quicklån – hvilke ulemper er der?

Det hele er ikke en dans på roser når det kommer til quicklån, det er selvfølgelig let, uden så mange krav og en hurtig måde at låne penge på. Der er dog også en række ulemper ved, at benytte sig af denne metode til at låne penge.

For det første så er det typisk dyre, end hvis man f.eks. låner penge hos banken – renten er langt højere hos de diverse låneudbydere. Det er der flere gode grunde til. For det første så har disse låne virksomheder en langt større risiko ved at låne penge ud end f.eks. banker. Når banker låner penge ud til en bil eller et hus, så tager de typisk genstanden i sikkerhed. Så hvis du ikke har mulighed for at betale dit lån ud, så har de genstanden de kan sælge for at få dækket deres udgifter.

Låneudbydere på nettet som blandt andet tilbyder quicklån har sjældent samme mulighed, og derfor er renten lidt højere for dem da deres risiko er større. Den højere rente er både med til at dække de tab de må tage engang i mellem, men også generelt bare for at kunne aflevere penge til deres investorer. Dette er virksomheder som udelukkende er bygget op på den strategi at låne en masse penge ud og tjene på tilbagebetalings ydelserne. Derfor er det naturligvis højere end banker, som også arbejder med andre ting for at tjene penge til deres kunder og investorer.

Gode råd inden du optager et Quicklån

Inden du går ud og opretter et quicklån, så anbefaler vi at du lige tæller til ti og tænker over om det er det rigtige at gøre. Har du virkelig brug for pengene, og kan du vente med at bruge de penge til du selv har muligheden for at få sparet dem op?

Yderligere så anbefaler vi at du laver et budget med dine nuværende indtægter og udgifter og ser, om du overhovedet vil have råd til at betale det tilbage. Der kan være en del konsekvenser ved ikke at betale sit lån tilbage. Først og fremmest vil du blive optaget i RKI, hvilket lukker rigtig mange muligheder af for dig når det kommer til din økonomi.

Længere nede på siden kan du læse om, hvordan du hurtigst kan se, hvad et lån helt præcis kommer til at koste dig om måneden.

Krav til Quicklån

Der er selvfølgelig nogle krav for at optage et quicklån, som du skal opfylde. Det kan være svært at lave en generel liste over, hvilke krav du skal opfylde da det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed. Men generelt skal du minimum være 18 år, og hos nogle firmaer skal du også være ældre. De 18 år er bestemt jf. Aftaleloven som skriver, at man skal være min. 18 år for at kunne optage kreditaftaler.

Der er derfor ikke nogle måder at undvige for dette krav på.

Hvad koster et Quicklån

Det kan tit være rigtigt uoverskueligt at se, hvad det egentligt koster at låne penge når man bare lige kigger på forsiden hos de forskellige udbydere af quicklån. En af de lettest måde at se den reelle pris på er faktisk ved, at ansøge om lånet med det beløb du skal låne samt over hvor langtid du vil betale det tilbage over. De fleste udbydere vil så lave en beregning til dig, hvor du kan se, hvad du skal betale tilbage i alt samt, hvad den månedlige ydelse på dit nye quicklån er på. Det er klart den lettest måde at se prisen på et quicklån på. Og bare fordi du ansøger, så er du ikke tvunget til at optage lånet. Du kan sammenligne det med når en virksomhed går ud og indhenter tilbud hos forskellige andre virksomheder. Vi anbefaler også at du ansøger minimum 3 steder for, at finde frem til det sted som er det billigste.