Mobilabonnementer

Mobilabonnement – Se vores store oversigt over mobilabonnementer

Fri sms/mms
20 timers tale
20 GB data
149 kr/md. 

Se mobilabonnement

 

Fri sms/mms
Fri tale
Fri data
129 kr/md.

Se mobilabonnement

Fri sms/mms
Fri tale
10 GB data
99 kr/md.

Se mobilabonnement

Vælg det rigtige mobilabonnement

Når du skal vælge mobilabonnement, er der flere faktorer, du bør overveje. Her er den mest åbenlyse naturligvis prisen. Men der er også en række andre elementer, som du bør overveje. Det kan fx være de ting, som du får oveni din ”pakke” hos dit teleselskab. Faktisk kan du flere steder få ting som Spotify, HBO, det populære Netflix, det danske Tv2Play eller andre services. Hvis du alligevel skal ud og have fat i disse, kan det være yderst fordelagtigt for dig at få det lagt sammen i én pakke – sagt på en anden måde: Det kan spare dig penge, når du har det samlet i en pakkeløsning. Og en anden vigtig ting, som du bør overveje, er mængden af data; her skal du have nok til at opfylde dine behov, men det er samtidig dumt at betale for data, som du ikke bruger: Det er penge lige ud ad vinduet.

Hvor meget data skal jeg bruge?

Det korte svar er, at det kommer an på dit behov. Men lad mig prøve at sætte flere ord på. Bruger du kun netværket få gange om dagen til at slå noget op på Google eller tjekke Facebook, ikke downloader mange apps og ikke streamer mange film, kan du nøjes med en forholdsvis begrænset datamængde; fx 5 GB.

Er du på farten, downloader mange apps i løbet af en uge og bruger fx Netflix i toget eller Spotify på gåturen, kan du måske være storforbruger af data – og så er det nødvendigt at have nok. Måske er du derfor nødsaget til at vælge et mobilabonnement med over 10 GB. data for at kunne leve op til dine behov.

Men lad os tage et skridt tilbage. Fordi hvad i alverden er data overhovedet for noget?

Hver gang du streamer en film, åbner din Facebook, googler eller downloader en app, så bruger du data. Downloader du fx en app, der fylder 4 mb., så bruger du… ja, du gættede rigtigt – 4 mb. data. Få besøg på internettet bruger ikke meget data, men downloader du fx film, streamer film eller downloader mange apps, kan du hurtigt opbruge flere GB. data.

Derfor er data altså ikke at forveksle med plads på din telefon rent hardwaremæssigt. Det er to forskellige ting. Plads på din telefon er et tal for, hvor meget du kan opbevare på din telefon – billeder, SMS´er, apps mv., mens data er et udtryk for, hvor meget du kan hive ned fra og lægge op på internettet.

For at finde præcist ud af, hvor meget data, du skal bruge, kan du tjekke, hvor meget data, du har brugt tidligere. Et mere præcist og brugbart tal finder du næppe. Du kan typisk finde disse oplysninger hos dit nuværende (eller tidligere) teleselskab.

Men er du meget i tvivl, kan du altid starte ud med en lille pakke. Du har nemlig rig mulighed for at opgradere din pakke eller tilkøbe mere data i din månedlige aftale. Dog skal du huske på, at de fleste i dagens Danmark bruger meget data. Hvis du selv tænker over, hvor mange timer dagligt du bruger på Facebook, Spotify, apps med internetadgang eller andet. Derfor kan det være en træls oplevelse, hvis du skal løbe tør for data – det kan betyde, at du må undvære en masse funktioner på din smartphone.

Er det svært at skifte mobilabonnement?

Hvis du har et godt tilbud liggende og derfor ønsker at skifte mobilabonnement, kan du være helt rolig. Det er super nemt at skifte, og i mange tilfælde sker det helt automatisk – det sørger dit nye teleselskab nemlig for. Hertil kan de også sørge for, at du beholder dit gamle nummer, så du ikke behøver at tilkøbe et nyt nummer i forbindelse med overflytningen og skrive rundt til bekendte, at du har fået nyt nummer.

 

Dog skal du være opmærksom på, om du har en bindingsperiode hos dit nuværende teleselskab. Har du fx bundet dig i tolv måneder, og du ønsker at skifte mobilabonnement efter seks måneder, er du nødt til at blive perioden ud og betale for alle tolv måneder.

Hold øje med dit mobilabonnement!

Der kan være mange penge at spare, hvis du løbende kigger på din nuværende pris og sammenligner med, hvad andre tilbyder. Og det skyldes flere ting. For det første udvikler teknologien sig hastigt, hvorfor data og netværkene bliver både billigere og bedre. Ydermere konkurrerer de forskellige teleselskaber med hinanden i deres jagt på at tilbyde dig det bedste – og sommetider billigste – mobilabonnement.

Derfor kan det godt betale sig at kaste et blik på markedet et par gange om året – også selvom du er glad for og tilfreds med din nuværende løsning.

Vigtige ting at huske når du skal vælge mellem mobilabonnementer

Før du træffer valget og skifter mellem mobilabonnementer, er der flere ting, som er vigtige at overveje og huske på. Nogle af de ting kan være:

  • Hvad er bindingsperioden? Det kan være en god idé at få afklaret inden, så du ikke står og vil ud af et abonnement, men ikke kan, fordi du har bundet dig for længe. De fleste teleselskaber har binding i seks måneder, men det kan afhænge af flere ting.
  • Hvad er prisen for at tale over? Hvis ikke du har valgt fri tale i dit mobilabonnement, så betaler du for at tale mere end de aftalte timer. Og her kan det pludselig blive temmelig dyrt, hvis du taler lang tid over det, du må. Læs derfor dit tilbud igennem og se, hvor meget du skal betale pr. minut ekstra taletid, når du har opbrugt din taletid.
  • Hvad er prisen for at tale med udenlandske numre eller at ringe op fra udlandet? Er du ude at rejse, kan det sommetider blive en dyr fornøjelse at ringe eller skrive hjem til Danmark. Det kan derfor være en god idé at tjekke, hvad det koster dig at ringe fra de forskellige lande. Typisk har teleselskabet en oversigt, der viser, hvad det koster at ringe fra de forskellige zoner; her kan det strække sig fra zone 1 (omkringliggende lande) til zone 5 (lande, der ligger langt væk).

Sammenlign dine tilbud blandt mobilabonnementer

Har du besluttet dig for at få et nyt mobilabonnement og derved indhente tilbud, kommer der her et lille trick: Sammenlign de forskellige tilbud, du får. Og sørg altid for at få mere end et tilbud. Nogle gange kan du gøre det, at du spiller to – eller flere – teleselskaber ”ud mod hinanden.” Det kan fx gøres således: Du får et endnu bedre tilbud hos et teleselskab, fordi du viser dem, at du allerede har fået et skarpt tilbud hos et andet.

Sidst, men ikke mindst, er der blot at huske på, at du skal vælge det tilbud, som passer bedst til dig. Her er du den ultimative ekspert. Snakker du meget i telefon, er fri tale måske en god idé. Er du meget i udlandet og snakke i telefon, bør du måske få gratis tale i EU også. Og er du tit på farten, ofte ser film og downloader mange ting, så bør du overveje at vælge et mobilabonnement, hvor du har mere data at gøre godt med.

Derudover bør du overveje mange af de ekstramuligheder, der kommer i forbindelse med mobilabonnementer i dag. Det kan være en masse services, som du får med i pakken. Det kan fx være online filmtjenester eller musiktjenester som Spotify. Andre services kan være Tv2Play eller det populære Netflix.