Lån penge nu

Lån penge nu – Oversigt over låneudbydere

 

Find frem til den bedste låneudbydere på markedet – Vi har gjort det nemt at låne penge!

Lån penge nu, det har aldrig været lettere!

Lån penge nu – læs vores store låneguide her!

Lån penge nu – At låne penge kan komme nødvendigt i alle faser af livet. Det kan være penge til en række forskellige ting; hus, bil, båd, virksomhedsopstart, indskud til lejlighed eller andet forbrug. Der er en række privatøkonomiske overvejelser at foretage sig, inden du påtager dig et lån – og specielt disse to ting er nødvendige at overveje:

  • Hvad er prisen for lånet?
  • Og over hvor lang tid kan jeg betale lånet tilbage?

Lad os starte med prisen.

Find det billigste lån

Lån penge til den rigtige pris! Det vigtigste parameter, når det kommer til pris, er typisk renten. Også derfor kaldes renten ofte for prisen for et lån. En rente er en procentdel, som du betaler oveni lånet. Her finder du en række Excel-ark og formler, som du kan bruge til at regne ud, hvad det helt præcist kommer til at koste dig med en rente på x procent.

Ofte (ikke altid) vil der være sammenhæng mellem lånstørrelse og renten. Som en generel tommelfingerregel – som naturligvis har en række undtagelser – kan man sige, at jo højere beløb, jo lavere rente. Og de små lån har også ofte en kortere tilbagebetalingsfrist.

Men der er flere faktorer, der spiller ind på prisen, når du skal vælge lån, end blot renten. Mange banker og andre finansielle selskaber opkræver administrationsgebyrer og oprettelsesomkostninger, som også kan smøre et ekstra lag på din samlede pris. Du bør derfor læse betingelserne grundigt igennem og finde din indre talknuser frem for at kunne finde det billigste lån. Her kommer begrebet ÅOP ind i billedet, og det gennemgår vi længere nede i teksten.

De online lån vil typisk være en anelse dyrere, men her er det til gengæld også markant lettere at få lånet. Og du undgår derved at bruge flere timer og gå gennem et større besvær. Ydermere behøver du i mange tilfælde ikke stille sikkerhed, når du vælger et online lån.

Vælg den rigtige længde tilbagebetaling

En anden vigtig overvejelse er tidshorisonten for dit lån. Altså; om du vil tilbage mere per måned og hurtigt få lånet afviklet, eller om du vil betale mindre månedligt og have længere tid til at afvikle lånet. Igen er det et spørgsmål om et regnestykke – og ikke mindst: Hvad der passer til din situation. Længden er ofte 12-72 måneder, men den kan afvige enormt herfra.

Et godt tip for at vælge den rigtige længde er, at du sætter dig ned og lægger et budget. Her kan du hurtigt se, hvor mange penge du har på månedlig basis til at tilbagebetale lånet. Har du flere penge til tilbagebetalingen, kan du overdrage over kortere tid. Men har du derimod færre penge til den månedlige tilbagebetaling, kan du sprede dit lån ud over flere måneder.

Stor sikkerhed ved lån 

Danmark er generelt et sikkert land at låne penge, eftersom vi har Finanstilsynet til løbende at revidere de forskellige låntilbydende selskaber. Det er derved Finanstilsynets fornemmeste job at sikre, at de lånemuligheder, der bliver tilbudt i Danmark, er solide, sikre og hverken vildledende eller misvisende.

Hvilke lån findes der?

Taler vi generelt og overordnet, findes der grundlæggende disse forskellige typer lån:

Realkreditlån 

Et lån, du påtager dig, når du skal finansiere din bolig. Et sådant lån kan løbe over lang tid; fx 30 år, eftersom du låner et temmelig stort beløb. Men det kan alligevel ikke lade sig gøre at låne hele værdien af huset – du kan maksimalt låne 80% af det, som huset koster. Renterne her er typisk reguleret efter Nationalbankens – og ECBs (Den Europæiske Centralbank) – rentesatser, og kan variere fra under 1% og op til 2-3%. Her findes ydermere både fastforrentede lån og lån med variable renter.

Forbrugslån

Et lån, som hjælper dig med at finansiere dit forbrug. Du låner altså penge til fx forbrugsgoder som fjernsyn, sommerferie eller blot for at øge din indtægt til supermarkedsture mv. Her er løbetiden typisk 5-6 år, og renten varierer fra omtrent 5-7%. Banken vil i mange tilfælde forlange, at du stiller en rationel årsag til dit lån. Dette kan du undgå ved at tage et onlinelån.

Kviklån

Også kaldet SMS-lån. Sagt på en anden måde er det lån, som du nemt kan foretage dig online eller ved at sende en SMS. Disse lån tilbydes af mange elektronikfirmaer – fx hos Leasy, hvor du kan købe et nyt TV og betale afdrag heraf. Disse lån løber ofte over en kort periode, og de er kendetegnet ved, at renten kan være høj (sommetider +200%). Men nogle tilbyder også rentefrie lån, hvis du betaler alle pengene tilbage indenfor en kort periode.

Kassekredit

Når du vælger at trække over på dit betalingskort, er det faktisk en kassekredit. Derfor kommer mange betalingskort med en indbygget mulighed for at optage kassekredit, selvom der også findes debitkort, som ikke kan overtrækkes. Mange får derfor en kassekredit uden, at de ved af det. De har måske glemt at tjekke deres netbank et par dage, og pludselig har de købt mere, end de havde råd til – og voila, så har de en kassekredit.

Andre lån

Der findes også en række andre låntyper på markedet. Og mange banker har specielle løsninger, som de tilbyder deres kunder, og som ikke falder i nogle af de ovennævnte kategorier.

Kig efter billigste ÅOP

ÅOP er en forkortelse for Årlige (Å) Omkostninger (O) i Procent (P) og er således en procentsats for, hvor meget du skal betale for et lån om året. I ÅOP er både engangsydelser og de løbende omkostninger medregnet. Og det er derfor dette tal, du bør kigge efter, når du skal finde det billigste lån. Af engangsomkostninger kan der være ting som: Dokumentgebyr, stiftelsesgebyr og flere andre gebyrer. Ved de løbende omkostninger forstås ting som: Renter og månedlige eller årlige kontogebyrer.

Banker og finansielle selskaber skal oplyse ÅOP på et lån, eftersom det bl.a. kan bruges til hurtigt at danne sig et overblik over, hvilke lån der er billige, og hvilke lån der er dyrere. Når du har ÅOP slipper du derfor for at regne alle de forskellige gebyrer ud manuelt. Det er nemlig et tal, som rummer alle omkostninger forbundet med det pågældende lån. Et tal, der gør låntagningen markant mere overskuelig og gennemsigtig for en forbruger som dig. Dog kan det være relevant at overveje ÅOP før og efter SKAT.

Hvilke krav er der, når jeg vil låne penge? 

Kravene varierer fra bank til bank. Og der er naturligvis nogle, der har flere krav, end andre har. Nogle af de typiske krav kan være:

  • Du skal have et fast arbejde.
  • Du skal være min. 23 år.
  • Husstandsindkomsten skal overstige 150.000 kroner årligt.
  • Du skal fremsende gyldigt legitimation med billede ved din ansøgning om lånet.

Dog findes der, som sagt, banker, hvor mange krav er meget lempelige – fx banker, hvor du kan låne penge, selvom du kun lige er blevet 18 år gammel.

Lån penge med omtanke!

Afslutningsvis er det blot afgørende at slå fast, at det – som i mange andre situationer – altid er en god idé at tænke sig om og bruge sin sunde fornuft, når der skal lånes penge. Lån penge med omtanke. Trods det kan virke fristende med ”hurtige” penge indbetalt på sit kort, så er det vigtigt, at du har overvejet konsekvenserne og er sikker på, at du kan tilbagebetale lånet indenfor de rammer, der er sat. Kan du ikke det, kan der pålægges ekstragebyrer og renten kan stige – hvilket betyder, at du kommer til at betale mange flere penge tilbage, end du har lånt i første omgang. Er du i tvivl, så ring eller skriv til den pågældende bank eller forhør dig hos nogle, der har viden indenfor området. Og sørg naturligvis også for at læse betingelserne igennem, så du kan lægge et budget og være på den sikre side i din privatøkonomi.

Læs også vores guide om hhv. forsikring og mobilabonnementer.