Lån til flytning

Det er sjældent en billig affære at flytte, og det er ligegyldigt om det er første gang du flytter hjemmefra eller om du har gjort det før. Der er typisk en lang række forskellige udgifter forbundet med at flytte, hvilket for mange mennesker kan være svært at finansiere af egen lomme.

Udover prisen på selve indflytningen i en ny lejlighed eller et nyt hus, så kommer der også en lang række andre udgifter. Det kan let komme til at koste mellem 10.000-50.000 kroner at flytte, hvilket er noget de færreste har af egen lomme.

I denne artikel vil vi komme med en række informationer, som kan være nyttige for dig som står og skal flytte.

Hvad koster en flytning?

Det er umuligt at præcist sige, hvad det vil komme til at koste for dig at flytte. Lad os dele udgifterne op i 2 – dem der er direkte relateret til boligen, også dem der er relateret til flytningen.

Udgifter til boligen

Disse udgifter dækker depositum, forudbetalt husleje og hvad der ellers måtte være af udgifter til en udlejer eller et boligselskab.

Depositum: Det er meget normalt, at man betaler alt mellem 1-3 måneders husleje i depositum. Det er en sikkerhed for udlejeren, hvis du f.eks. ødelægger noget i lejligheden, så har de en garanti i nogle penge til at lave den.

Forudbetalt husleje: Du skal typisk også betale noget af din husleje forud. Det er typisk også mellem 1-3 måneders husleje du skal betale her.

Så samlet set kan det altså hurtigt komme til at koste op i mod 6 måneders husleje, som en her og nu udgift at flytte ind i en lejebolig. Hos nogle private udlejere er det en mulighed at afdrage på depositummet, men det er det ikke hos alle og hos boligselskaber er det slet ikke en mulighed.

 

Læs også: Lån til indskud

 

Udgifter til flytningen

Det her er langt svære at sætte tal på, da det er meget forskelligt fra person til person, hvor dyr deres flytning er. Hvis du selv kan flytte mange af dine ting, så er der typisk rigtig mange penge at spare. Har du derimod ikke mulighed for selv at flytte dine ting, og skal hyre flyttemænd ude fra, så kan det hurtigt blive en rigtig dyre affære.

Vi anbefaler du ligger et budget over din flytning, og indhenter tilbud fra flere flyttefirmaer for at finde ud af hvor det er billigst.

Lån til flytning kan være en investering

Hvis du får tilbudt dit drømmejob, så kan det være en investering at låne pengene til flytningen. Hvis drømmejobbet pludselig dukker op, og man ikke har fået sparet op til en ny bolig, men er nødt til at flytte efter jobbet. Så kan det være en rigtig god investering at tage et lån til flytningen.

Dit drømmejob skulle meget gerne være et job som du er i, i rigtig mange år fremover, og du burde derfor ikke have problemer med at betale lånet af igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *