Lån FAQ

Låne FAQ – Spørgsmål og svar

Der opstår typisk en lang række spørgsmål hos folk, når de skal til at optage et lån. Vi vil her på siden prøve at besvare de mest spurgte spørgsmål for, at gøre det så let som muligt for dig som forbruger at finde information om lån.

Oversigt over spørgsmål

Hovedstol og låne provenu - Hvad er det?

Hovedstolen er det beløb som du samlet set låner af banken, beløbet det ligger typisk højere end det reelle beløb som du låner. Det skyldes diverse gebyrer, som bliver lagt på dit lån. Det beløb som du rent faktisk låner af banken det hedder låneprovenu. Hvis du f.eks. låner 10.000 kroner, så er dit låne provenu 10.000 kroner, mens at hovedstolen godt kan være f.eks. 12500 kroner.

Hovedstolen den ændre sig ikke når du betaler tilbage på dit lån. Det er blot beløb som du i alt har lånt og skyldt banken. Når du begynder at tilbage betale på dit lån, så hedder beløbet restgæld.

Lån uden sikkerhed - Hvad skal jeg bruge det til?

Det kan være hvis du f.eks. kommer i en situation, hvor du akut får brug for nogle penge. Det kan være der sker en større skade på f.eks. dit hus som ikke er dækket af forsikringen, så kan det være nødvendigt at låne pengene til at gøre det. Her kan et privatlån være en mulighed, da det ikke er altid at banken er interesseret i at låne penge ud. Lån hos finansieringsvirksomheder har typisk ikke de samme krav til sikkerhed, som der f.eks. er i banken.

Hvad koster det at tage et lån?

Prisen for at tage et lån er variabelt, og vi kan derfor ikke komme med en specifik pris på, hvad det koster at tage et lån.

Hvem tager privatlån?

Hvad er ÅOP?

Årlige omkostninger i procent.

Hvordan finder jeg det bedste lån?

Lån penge uden sikkerhed - Er det muligt?

Hvilke dokumenter skal jeg bruge for at låne penge?

Hjælp! Jeg kan ikke betale de månedlige ydelser!

Hvad er RKI?

Hvem står i RKI / Experian?

Hvordan kommer man i RKI?

Lån trods RKI

Hvad er et inkassofirma?

Hvordan bliver man slettet fra RKI?