Hvorfor skal jeg have en indboforsikring?

Det er ikke lovpligtigt med en indboforsikring, dog så vælger rigtig mange mennesker at tegne en alligevel. Det er utrolig praktisk at have en, da den dækker alle ens private ejendele i tilfælde af tyveri, brand eller andre skader der måtte ske inden for huses fire vægge. Indboforsikringen erstatter både hvis tingene blot er gået i stykker og skal laves, men også hvis de er blevet stjålet.

Lad os antage at du er på en fantastisk ferie med familien, men vender hjem til et hus der har været udsat for indbrud. Forsikringen går ind og dækker de ejendele, som er blevet stjålet mens i har været på ferie. Yderligere sørger de også for at døren eller vinduet som indbrudstyven er kommet ind af bliver fikset.
Man siger at der bliver begået et indbrud hver 15. minut i Danmark, så risikoen for at det rammer dig en dag, er der!

Yderligere så følger der i langt de fleste indboforsikringer en såkaldt ansvarsforsikring med i købet. Den dækker dig og din familie, hvis i kommer til at lave skader på andre personer eller deres ting. Det kan f.eks. være at børnene bliver passet hos nogle venner og de så kommer til, at ødelægge et vindue ved et uheld. Her går en ansvarsforsikring ind og dækker.

Dyrt at spare indboforsikringen væk

Det kan blive rigtigt dyrt, hvis man beslutter sig for at spare indboforsikringen væk. Hvis ens hus for eksempel brander ned, så er der ikke en eneste ting som bliver dækket. Du skal ud og købe alting for egen lomme.

Udover du mister en masse personlige ejendele, så kommer det altså også til at ramme dig hårdt økonomisk. Både dit hus, men også alle dine ejendele er væk. Det kan altså derfor ikke betale sig at spare indboforsikringen væk.

Ligeledes kan det være dyrt, hvis man bliver udsat for indbrud. Det kan være de stjæler ens nye computer eller tv som har kostet flere tusinde kroner. Det står du nu og selv skal dække for egen lomme, hvis du ikke har en indboforsikring.

Det samme gælder med ansvarsforsikringen, som typisk er en del af indboforsikringen. Hvis du kommer til at ødelægger dine venners dyre nye tv eller gulvet hjemme ved dem, så går din ansvarsforsikring ind og dækker. Der er tale om ganske få hundrede kroner om måneden til en forsikring, som kan spare dig for rigtig mange penge i fremtiden.

Det er altså et sted, hvor det er utroligt dyrt at spare. Vi anbefaler du indhenter tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber for, at finde det sted med den bedste pris og dækning for dig!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.*