Hvad betyder insolvens?

Når det kommer til insolvens kommer der to forskellige former, som vi vil oplyse dig mere om i denne artikel.

De to former for insolvens der findes er teknisk insolvens og egentlig insolvens.

Hvad er egentligt insolvens? Hvis du bliver erklæret for egentligt insolvens er du ikke i stand til at betale dine regninger. Det betyder at man højst sandsynlig ender i en konkurs. Man bliver dog først erklæret konkurs efter en tur i fogedretten. Det er dem som afgør om man er insolvent eller ej, og den beslutning bliver taget udfra din evne til at betale dine regninger. Yderligere så kigger de på om du har nogle aktiver eller andet af værdi der kan bruges til at betale af på din gæld.

Hvad er teknisk insolvent? Når du er teknisk insolvent, så er bliver du nødvendigvis ikke erklæret for konkurs. Det er nemlig kun på papiret at du rent faktisk er insolvent, og i realiteten er rigtig mange mennesker i verden teknisk insolvent. Man er nemlig teknisk insolvent, når ens gæld overstiger ens formue. Det kommer man typisk til at blive, når man f.eks. køber et hus. Her låner man typisk størstedelen af beløbet, men så længe at du kan betale dine faste ydelser så bliver du ikke erklæret egentligt insolvent.

Er der konsekvenser ved teknisk insolvens

Der er mange der ender som teknisk insolvens, hvis deres gæld kommer til at overstige, hvad de kan indfri gælden for med deres nuværende aktiver. Det er typisk i forbindelse med bolig køb og ændringer i boligmarkedet, at man vil kunne opleve begrebet teknisk insolvens. – Det betyder dog sjældent noget for de fleste danskere, da boliglån typisk er langsigtede lån, og det derfor konstant vil ændre sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *