Hvad betyder hovedstol?

Den oprindelige størrelse på et lån kaldes også for hovedstolen, hvilket vil være uændret uanset hvor meget der bliver afdraget på lånet.
Hovedstolen består af en række forskellige ting, som alle sammen bliver samlet under én omkostning for let at skabe et overblik over det som dig for forbruger. Under hovedstolen på et lån ligger der ting såsom oprettelsesomkostningerne, kurstabet og ikke mindst provenu.

Hovedstolen ændre sig som udgangspunkt ikke, med mindre at der bliver ændret forhold på dit lån. Det kan være hvis man f.eks. får omlagt sit lån til en ny lånetype eller på andre måder ændre sit lån.

Restgæld og hovedstol – hvad er forskellen?

Der er stor forskel på restgælden og hovedstolen, og det er utrolig vigtigt at man ikke forveksler dem. Hovedstolen er som tidligere nævnt et fastbeløb, som ikke ændre sig hvor at restgælden løbende ændre sig. Restgælden skulle gerne falde løbende og måden, at man finder restgælden på er ved at trække afdraget fra hovedstolen.

Restgælden er altså det samlet beløb som man mangler at betale tilbage, hvor at hovedstolen blot er det originale beløb.

Hvad er formålet med hovedstolen

Hovedstolen er med til at danne et overblik over, hvor meget man skal betale for at man har indfriet sit lån. Det er altså lånets samlet størrelse inden der bliver lagt renter på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *