Guide: Hvor ofte skal jeg skifte mobilabonnement

Det kan som forbruger være utroligt svært både at finde frem til det rette mobilabonnement, men også finde frem til hvornår man skal skifte fra sit nuværende mobilabonnement til et nyt. Vi vil i denne guide prøve at gøre dig lidt klogere på, hvad du skal kigge efter når du skifter mobilabonnement – men også, hvornår du skal skifte.

Der er stor forskel på hvornår folk vælger, at skifte deres mobil og deres mobilabonnement. Nogle kan godt lide altid at have den nyeste telefon og skifter måske derfor telefon engang om året, hvor andre skifter når deres nuværende telefon ikke kan mere. Dog er det lettest at kategorisere de fleste mennesker i en mellemting mellem de to ovennævnte eksemplare. De fleste har som regel i mere end et år – men folk er blevet mere tilbøjelige til også at skifte deres telefon ud selvom, at den stadig virker. Det skyldes de mange muligheder for at sælge sin telefon og få penge for den i dag.

Undersøgelser viser dog at en af grundene til vi skifter vores telefoner oftere ud er pga. vi får større krav, og at den teknologiske udvikling går så stærkt nu. Brugerne er også blevet mere krævende når det kommer til deres mobilabonnement.

Så hvornår skal du skifte mobilabonnement?

Nye behov

En af de bedste årsager til at skifte mobilabonnement er typisk, hvis dine behov de ændre sig. Det kan være du får et job, hvor du skal tale mere i telefon, eller du måske får længere transport tid og derfor gerne vil kunne streame noget mere på telefonen.

Det kan også være du fremover kommer til at bruge din telefon og dit mobilabonnement meget mindre, og det derfor kan betale sig for dig, at gå ned i pris.

Din økonomiske situation

Hvis din økonomiske situation ændre sig, så kan der være rigtig god grund til, at tage et kig på sit mobilabonnement. Hvis du f.eks. går hen og bliver arbejdsløs, så kan det være du fremover kan spare penge på dit mobilabonnement.

Det kan også være du stiger i løn og derfor gerne vil have et abonnement med lidt ekstra lækkert i – det kan være du går efter et mobilabonnement med streamingstjenester i, eller bare flere gigabytes data.

Ny telefon

Hvis du skal have en ny telefon, så er det en oplagt mulighed for at tage et kig på dit mobilabonnement. Der er garanteret sket ændringer med abonnementerne siden sidst du købte mobiltelefon, så derfor kan det godt betale sig og tage et kig, om man kan få det samme eller mere for de samme penge som man betalte før i tiden.

Du jagter de billigste abonnementer

Hvis du bare er typen der går op i altid at have det billigste, så kan det anbefales at vurdere ens mobilabonnement hver 6. måned. I Danmark kan du maks være bundet i 6 måneder hos et mobilselskab, og det er derfor oplagt at du efter de 6 måneder tjekker markedet igen. Det kan du hurtigt og nemt gøre med vores tabel, som giver dig et hurtigt overblik over størstedelen af alle udbyderne på markedet.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.*