Rejseforsikring

Rejseforsikring – Find den bedste og billigste rejseforsikring her!

Det kan være utrolig svært at finde rundt i de forskellige rejseforsikringer, og hvornår man skal have en reel rejseforsikring, og hvornår man bare er dækket af sit sygesikringskort. Men det kan forklares ganske kort – Skal du på en kortere eller længere rejse som ligger uden for Danmarks grænser, så er det vigtigt at du har dig en rejseforsikring. Hos nogle forsikringsselskaber så følger den med i indboforsikringen, men det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab.   

Hvornår skal jeg købe en rejseforsikring?  

Der er to primære løsninger, når det kommer til rejseforsikring. Løsningerne afhænger 100% af hvilket behov du har for en forsikring, og hvor meget du rejser.  

Rejser 1-2 gange om året 

Hvis du ikke rejser særlig tit, så kan det bedst betale sig at købe en “midlertidig” rejseforsikring. Man kan købe en rejseforsikring der kun dækker i en angivet periode, hvilket typisk er billigere hvis man ikke rejser særlig tit. På den måde skal du ikke betale for en forsikring, som du rent faktisk ikke får brugt.  

Rejser mere end 2 gange om året 

Hvis du rejser mere end to gange om året, så kan det typisk godt betale sig at investere i en rejseforsikring der dækker hele året. Det er typisk billigere end hvis du skal købe rejseforsikringer til hver rejser, som du tager på.
Det kan altså anbefales at tage en snak med sit forsikringsselskab om at få en helårs rejseforsikring, hvis man jævnligt er ude og rejse.  

Hvad dækker en rejseforsikring?  

Når du køber en rejseforsikring er det for at beskytte dig selv og din familie, når du er på ferie. Forsikringen sikre at du kan blive behandlet og komme hjem fra din ferie, hvis du skulle gå hen og blive syg eller komme til skade på ferien. Rejseforsikringer kan indeholde mange forskellige ting, men herunder har vi listet de mest populære ting som langt de fleste selskaber dækker.  

Hjemtransport
Skulle du komme til skade eller blive syg på din rejse, hvor du enten kræver speciel transport hjem eller bliver nødt til at tage hjem før tid. Så går en rejseforsikring ind og dækker. Det kan være ekstremt dyrt at blive transporteret hjem af et sygetransportfly, da de ikke kan have ligeså mange passagerer samt der skal være læger med ombord.  

Mistet bagage
Det sker desværre engang i mellem at man mister sin bagage når man rejser. Selvom det er sjældent, så kan man stadig være uheldig. Det er utrolig ærgerligt at stå i et fremmed land uden noget som helst bagage, og her går din forsikring også ind og hjælper dig.
Det fungerer typisk på den måde at de enten betaler et beløb pr. Dag din bagage er forsinket, eller du får udbetalt en fastsat beløb hvis f.eks. flyselskabet konstaterer at din kuffert er helt væk og med stor sandsynlighed aldrig bliver fundet igen.  

Læge i udlandet
Får du behov for at besøge en læge i udlandet, så kan du godt opleve at der kommer egen betaling på. Det er nemlig ikke i alle lande det er gratis at gå til lægen, det kan faktisk være en ret bekostelig affære at gå til lægen i udlandet.
Hvis du rejser uden for EU så er det den rejseforsikring, som går ind og dækker. Inden for EU kan du med det blå sygesikringskort få samme behandling som de lokale, men du kan ikke tage på f.eks. privat hospital. Det er din forsikring som skal dække dette, hvis de gerne vil have dig på privat hospital.  

Mistede feriedage
Der kan være mange årsager til at man får mistede feriedage, det kan f.eks. være pga. Skader på hotellet, flyforsinkelser eller andre ting som i ikke har noget med at gøre. Hvis man mister dage af sin ferie kan man altså få refunderet noget af beløbet, som ferien har kostet.   

Hvorfor skal man have en rejseforsikring 

Det gule sygesikringskort som vi kender fra Danmark, det kan ikke bruges i udlandet. Vi har dog det blå som kan bruges inden for EU til at få samme behandling som de lokale i landet, men uden for EU så er der altså ingen dækning med mindre man selv betaler. Når man har en rejseforsikring, så kan de typisk hjælpe dig med at finde en læge eller hospital samt at de dækker udgifterne til det hvis det er vigtigt for dig at komme til lægen.  

Det kan også ske at du kommer til skade i udlandet, og skal have dækker udgifterne til hjemtransport med special fly eller lign. Det er generelt en rigtig god ide at tegne en rejseforsikring, som sikre at man kan få den rette behandling og ikke ender med en stor gæld, hvis man skulle komme galt afsted på sin ferie.