Bilforsikring

Bilforsikring – Find den rigtige ansvarsforsikring & kaskoforsikring her!

Der er rigtig mange gode grunde till, hvorfor at du skal have dig en bilforsikring. En af de primære grunde er helt klart, at det er lovpligt at have en bilforsikring til sin bil, så derfor kommer man ikke udenom det. Det er strafbart at føre en bil uden ansvarsforsikring. Med politiets nye nummerplade scannere kan de tjekke mange tusinde biler i timen for om de har forsikringspapirene i orden, hvilket gør at det er utroligt besværligt at fuske med.

Yderligere så kan det komme til at koste dig dyrt i den sidste end ikke at have en ansvarsforsikring, på din bil.

Ifølge loven skal man have en ansvarsforsikring på sin bil, da det sikre at hvis du skulle laver skader på andre personer eller deres ting, så er de dækket ind. Det er altså ikke for at beskyttet dig selv direkte, men for at beskytte andre. En ansvarsforsikring sikre dog dig økonomisk ved, at du ikke skal betale evt. Erstatning af egenlomme. Det kan blive utroligt dyrt og tit koste flere hundrede tusinde kroner.

Eksempel på hvorfor du skal have en ansvarsforsikring

Som tidligere nævnt så går en ansvarsforsikring ind og dækker, hvis du skulle lave skader på andre personer eller deres ting. Den beskytter altså derfor dig mod at skulle betale kæmpe erstatningskrav, som der kan komme ved f.eks. personskade.
Det er fra statens side blevet gjort at krav at alle biler er ansvarsforsikret, da det engang i mellem desværre ses at folk kommer alvorligt tilskade i traffiken og skal have en eller anden form for erstatning.
Det er de færreste mennesker der har råd til at betale denne erstatning ud af egen lomme uden at blive sat på gaden, og som en sikkerhed for os alle har staten derfor gjort det lovpligtigt med en ansvarsforsikring

Kaskobilforsikring – Hvad er det?

En ansvarsforsikring dækker for det meste kun andre personer og deres ting, hvor en kaskoforsikring dækker din bil.
Hvis du køre galt og din bil bliver totalt skadet, så er det din kaskoforsikring, som går ind og dækker det.

Hvad koster en ansvarsforsikring?

Vi kan ikke give en fast pris på hvad en ansvarsforsikring koster, da det afhænger af rigtig mange forskellige faktorer. Der er personlige faktorer såsom din alder, skadehistorik, samt hvor i landet du er bosat henne. Yderligere har din erfaring som billist også en hel del at sige. Hvis du lige har fået kørekort er din forsikring logisk nok dyre, end hvis du har haft kørekort i 10 år.

Det er helt op til det enkelte forsikringsselskab, hvad en ansvarsforsikring skal koste dig. Derfor kan vi heller ikke give dig en pris på det her på siden. Det kræver nemlig mere viden om dig som bruger, og det kan du ligeså godt give direkte til assurandørene hos de forskellige forsikringsselskaber, så de kan hjælper dig med at finde den rigtige forsikring.
Yderligere kommer det også an på, hvilket bilen du har. Forsikringsselskaberne har en lang række parametere de bruger til at finde frem til den helt rigtige pris, når de skal beregne prisen på en forsikring.

De har sikkert også en masse ting som de ikke umiddelbart vil stå frem med.

Manglende forsikring kan være dyrt for dig resten af livet

Som tidligere benævnt, så kan det have store økonomiske konsekvenser for dig, hvis du ikke har en ansvarsforsikring.
En ansvarsforsikring dækker som sagt skader på andre og andres ting, hvilket hurtigt kan blive mange penge når vi taler om ulykker i trafikken.

En kaskoforsikring dækker din egen bil, hvilket også hurtigt kan blive et stort tab hvis du total smadre den i traffiken. Langt de fleste financeringsselskaber de har det som et krav i deres betingelser, at du kaskoforsikre din bil, hvis du skal finansiere bilen igennem dem. Det skyldes at de ellers ingen sikkerhed har i bilen.

Hvis bilen bliver totalt smadret og du så stopper med at betale af på den, så kan de ikke bare komme og hente den og realisere deres tab på den måde.

Vælg den rigtige bilforsikring

Forsikringsmarkedet er et stort marked med stærk konkurrence blandt de forskellige selskaber, de vil derfor gøre meget for at vinde dig som kunde. Der er stor forskel på pris og dækning alt efter, hvilket selskab som du vælger at blive forsikret i, hvilket også har en stor del at sige når du skal vælge forsikringsselskab.
Vi anbefaler at du bruger en service portal, hvor du kan indhente tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber afgangen. På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvor du kan få den bedste dækning til den bedste pris.

Udover de to basale forsikringer, ansvar og kaskoforsikring, så er der også en række tilkøbsprodukter som du skal tage stilling til.

Det er ting såsom førerdækning, glasskader, gratis lånebil og vejhjælp. Hvis du køre mange kilometer om året, så vil vi helt klart anbefale at kigge ekstra godt på de tre sidste tilkøbsprodukter, da du kan få brug for dem i løbet af året.

Vi kan ikke sige hvad du helt specifikt har behov for, det er kun dig selv, evt. I samarbejde med en forsikringsrådgiver der kan finde ud af dette. Hvis du ikke har særlig meget styr på forsikringer eller har tiden til at sætte dig ind i dem, så kan vi anbefale dig at tage kontakt til en uafhængig forsikringsrågiver, der hjælper dig med at finde det rigtige forsikringsselskab for dig. Det koster godt nok lidt, men det gør det meget lettere for dig som forbruger.