Derfor skal du have en rejseforsikring

Der er rigtig mange gode årsager til, hvorfor du skal have en rejseforsikring. En af dem er helt klart, at det giver dig en meget større tryghed både før og under rejsen. Med en rejseforsikring har du mulighed for, at få refunderet rejsen, hvis du skulle blive syg i sidste øjeblik. Du har også mulighed for at få hjælp samt hjemtransport, hvis du skulle blive syg på din rejse.

Blå sygesikringskort – hvad dækker det?

Det blå sygesikringskort virker i alle EU lande – kort fortalt, så giver det dig ret til samme behandling, som de lokale i det pågældende land du befinder dig i. Hvis du er i et land med egenbetaling for behandling, så skal du derfor også selv betale for den behandling du modtager.
Yderligere så dækker det blå sygesikringskort ikke hjemtransport. Så hvis du har behov for andre transport muligheder hjem end først planlagt, så er det for egen regning. Og det kan blive ekstremt dyrt.

En rejseforsikring giver dig en lang række fordele, som du ikke får ved blot at rejse med det blå sygesikringskort.

Hjemrejsen – Hvis uheldet skulle være ude, så kan du få erstattet din hjemrejse af rejseforsikringen. Dette dækker typisk dig og én ledsager.

Hvis du bliver akut syg under din ferie, så har du mulighed for at få erstatning for den periode, hvor du ikke er i stand til at afholde din ferie. Det kan være du får madforgiftning eller brækker en kropsdel. Dette er en ring utrolig mange danskere ikke benytter sig af i deres rejseforsikring.

Pårørende bliver livstruende syg – Har du en pårørende der er dødelig syg akut, så dækkes din hjemrejse også.

Hvis du rejser uden for EU samt i EØS-landene, så er du på ingen måde dækket af en rejseforsikring, hvis du ikke privat tegner en.


Det anbefales altså at man har en rejseforsikring for, at sikre sig selv mod diverse ulykker på rejsen.

Der er altså mulighed for at din rejse kan blive rigtig dyr og komme med økonomiske konsekvenser for dit videre liv, hvis du ikke har en rejseforsikring. Skal du fragtes hjem i et hospital fly, så kommer det let til at koste over 100.000 kroner. En rejseforsikring til et par hundrede/tusinde kroner er altså derfor givet rigtig godt ud!

Mister du din bagage på rejsen, så kan det være en god ide at tjekke om din rejseforsikring dækker dette. Det gør de fleste forsikringer typisk.

Tilkøb

De fleste rejseforsikringer de vil altid prøve at sælge dig en masse tilkøb, derfor anbefaler vi at du virkelig tager en vurdering af, hvad der er nødvendigt og hvad der ikke er nødvendigt.
Hvis du f.eks. skal på skiferie eller andre ferier, hvor du dyrker ekstremsport. Så skal du typisk anskaffe dig en speciel rejseforsikring, som dækker lige netop dette.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.*