Alarm

Alarm – Find det rette alarm system til dit behov!

Læs om alle former for artikler her – vi gør dig klogere på hele forsikringsjunglen

Alarmer er et produkt, som er eksploderet i popularitet herhjemme – og det har det gjort gennem mange år. Årsagen er, at det kan udgøre en vigtig rolle i dig, din husstands og din families sikkerhed. Du finder en række forskellige alarmer på markedet, som du kan vælge mellem. Men hvordan vælger man de bedste alarmer? Du får her vores guide til, hvordan du træffer det bedste valg og får den alarm, som passer bedst til dig og dine behov.

Der er naturligvis en række ting, som du overveje, før du kan finde frem til den bedste alarm til dine behov.

Hus eller lejlighed?  

Det er den første ting, som du bør have med i overvejelserne. Men hvorfor egentlig?

Når du bor i en lejlighed, så vil der typisk være færre steder, hvor en tyv kan komme ind. Du har måske kun en hoveddør – og bor du fx på 2. Sal, så er det mere usandsynligt, at tyven kan komme ind ad vinduet, end hvis du boede i stuen ned til gaden. Derfor er det ofte kun nødvendigt med en sensor til din hoveddør, og så måske have en enkelt rumsensor oveni også. Bor du på stueetagen, er du nødt til at dække de områder, hvor tyven kan komme ind fra gaden. Det kan fx være, hvis du har vinduer eller en bagdør lige ud til vejen eller din have.

Hvis du bor i et hus, vil der ofte være flere muligheder for tyven at vælge, når han skal trænge ind i dit hjem. Derfor kræver dit hus flere sensorer placeret rundt omkring, så de kan fange alle de områder, hvor en tyv potentielt kan komme ind.

Alarm uden abonnement

 Når du vælger alarm, har du mulighed for at vælge en alarm med og uden abonnement. Begge ting indeholder en række fordele og ulemper. Nogle af fordelen ved en alarm med abonnement er bl.a:

 • Du ejer selv alarmen. Derved undgår du fx gebyrer til at tage alarmen ned, hvis du skal flytte adresse. Når du vælger en alarm med abonnement, så er det nemlig vagtselskabet, der er tilknyttet, som ejer den.
 • Det er nemt at sætte alarmen op. Og eftersom du kan gøre det selv, så koster det dig ikke noget (udover lidt sved på panden måske).
 • En alarm uden abonnement er også en engangsbetaling, hvorfor du ved, hvad den koster; og der er ingen ekstra regninger. Dog skal du huske på, at der findes nogle alarmer, som, når de er uden abonnement, kræver et SIM-kort, som koster få kroner om måneden. Det er små beløb som fx 15 kroner om måneden.
 • Du har frit mulighed for at vælge, hvem du ønsker at give besked, når alarmen går af. Det kan fx være, at du ønsker at give besked til dig selv, din nabo eller nære venner og familiemedlemmer. Her kan du vælge nogle, som bor tæt på dit hus, hvorfor de kan rykke ud hurtigere end et alamselskab ville kunne være i stand til.
 • Sidst, men ikke mindst, så er det nemt at udvide dit alarmsystem. Hvis du fx føler et behov for at få flere sensorer eller måske sætte gang i videoovervågning, så kan du nemt gøre det ved blot at købe tilbehør til din alarm.

Alarm med abonnement 

Også ved en alarm med abonnement er der en række fordele og ulemper forbundet. Dog skal du huske på, at du med et abonnement skal betale et beløb på månedlig basis, for at din alarm virker.

Nogle af fordelene er bl.a:

 • Du får i de fleste tilfælde både vedligeholdelse og service af din alarm med. Og derved har du en sikkerhed for, at nogle tjekker op på din alarm og sørger for, at den altid virker og derved står til rådighed for at sikre din sikkerhed.
 • Du har et vagtselskab tilknyttet, som, i tilfælde af at alarmen går af, rykker ud til dit hjem og sikrer området. Det giver dig en sikkerhed, og du undgår derved at skulle være afhængig af naboer, familie eller venner, som bor tæt på og derved kan rykke ud i tilfælde af indbrud. Et vagtselskab har professionelle vagter, som er vant til situationen, hvorfor de kan give dig en god tryghed.
 • Omkostningerne ved etablering er typisk lavere, når du vælger en alarm med abonnement. Det skyldes, at du betaler mindre i engangsydelse, men du blot betaler løbende på månedlig basis. Vælger du at købe en alarm uden abonnement, koster alarmen ofte mellem 2-4.000 kroner. Disse omkostninger undgår du, hvis du vælger en alarm med abonnement.
 • Der vil komme en professionel montør og sætte din alarm op, når du vælger med abonnement. Derved slipper du selv for at gøre det, og du kan være sikker på, at alarmen bliver sat op korrekt, fordi en professionel gør det, som har prøvet det før.
 • Du har rig mulighed for at betjene (og fjernbetjene) din alarm med apps, som udbyderne har udviklet. På den måde kan du slå alarmen til og fra… også selvom du ikke er hjemme. Derved kan du følge med i appen live. Og går alarmen af, kan du se billeder fra dit hus. På den måde kan du hurtigt opdage, hvis det fx blot er dit barn, som er gået ind.
 • Sidst, men ikke mindst, har du en sikkerhed døgnet rundt. Din alarm bliver nemlig overvåget af dit vagtselskab i alle døgnets 24 timer.

Hvad er det nemmeste valg?

Du sidder måske tilbage og spekulerer over, hvad det nemmeste valg er: Med eller uden abonnement? Og her må vi blot sige: Det er helt klart nemmest, hvis du vælger en alarm med abonnement. Her er du nemlig sparet for en masse arbejde, og du skal faktisk slet ikke spekulere yderligere på alarmen. Det holder vagtselskabet nemlig øje med, og det giver dig en bedre sikkerhed. Du får nemlig en professionel med på sidelinjen, som kan hjælpe dig og give dig konkret rådgivning, så du får de bedste alarmer til dit hus.

Ydermere vil det formentlig også være det mest trygge valg for dig. Her ved du nemlig, at du har professionelle med, som kan fortælle dig, hvis din alarm ikke virker. Det er trælst at have alarmen installeret, men at den ikke går af ved indbrud, fordi du ikke har opsat den korrekt. Denne kedelige situation undgår du, når du vælger en alarm med abonnement.

Der er også det praktiske, som du sparer ved at vælge en med abonnement. Du slipper – sagt ligeud – for at røre en finger i installeringen og vedligeholdelsen af din alarm.

Anbefalet alarm

Der er specielt én alarm, som går igen og igen over topplaceringerne i diverse anmeldelser af eksperter. Og det er Blaupunkt Alarm. Den bliver kaldt for den bedste tyverialarm, du kan finde. Derudover indeholder den også et overvågningskamera med i pakken. En alarm, som er velegnet til større huse. Du har ydermere mulighed for at betjene alarmen enkelt og trådløst – det kan du fx gøre med din computer, smartphone eller tablet.

Alarmen kan installeres uden store alarmpaneler og irriterende ledninger. Det hele fungerer nemlig trådløst. Det er en alarm, som kommer uden abonnement.

Brug vores prisrobot til at finde ud af, hvilken alarm som passer bedst til dine behov – og hvilken alarm, som er billigst. Den hjælper dig på rette spor og giver dig et overblik over et marked, som har utrolig mange muligheder.