MA a-kasse – Magistrenes a-kasse

Optager: Alle
Studerende: Gratis
Pris pr. md.: 483 -.

MA a-kasse - Magistrenes a-kasse

Magistrenes a-kasse som i dagligtale bedre er kendt som MA A-kasse – er en a-kasse og fagforening for akademikere inden for områderne humaniora, naturvidenskab, it, kommunikation, sundhed, psykologi, samfundsvidenskab og pædagogik.

MA a-kasser stammer fra Dansk Magisterforening, som har historie helt tilbage til 1918, hvor foreningen blev skabt. Det er ikke et krav at man er medlem af Dansk Magisterforening for at blive medlem af a-kassen. Dansk Magisterforening sørger for at hjælpe deres medlemmer med kurser, ansættelsesforhold og ikke mindst deres løn.

Hvis du ønsker at sammenligne MA a-kasse med andre a-kasser, så kig på vores a-kasse sammenligningsside her.

MA a-kasse

MA a-kasse er en a-kasse til folk med en højere akademisk uddannelse samt selvstændige. De sikre dig diverse rettigheder og hjælp, hvis du skulle gå hen og miste dig job. De har skabt en internet portal, med det formål at hjælpe deres medlemmer med guides og artikler, som medlemmerne kan bruge i deres professionelle liv. Her ligger blandt andet eksempler på cv’er, der bliver oprettet netværksaftener for andre ligestillet samt du kan teste dig selv med en virtuel jobsamtale.

MA a-kasse går rigtig meget op i at hjælpe deres medlemmer med at styrke deres faglige profil, så du bliver bedre rustet til erhvervslivet. De hjælper dig med at formidle dine kundskaber ud på dit CV på den rigtige måde. Yderligere så tilbyder de en masse arrangementer såsom temadage og workshops. De er med til at gøre dig klogere på arbejdsmarkedet samt at give dig en indsigt, som ellers vil være svært at få i det.

Kommer man direkte fra studiet kan det være utroligt svært at vide, hvordan man skal gribe en jobansøgning an. MA a-kasse har en række rådgivere der sidder klar til at hjælpe dig med din ansøgning, samt at de har en masse artikler på deres hjemmeside, hvor de kommer med gode tips og tricks til at skrive din ansøgning.

Gratis a-kasse for studerende

Hos MA a-kasse er det gratis at blive medlem, hvis du stadig er under uddannelse. Der er nogle enkelte krav du skal opfylde. Din uddannelse den skal være SU-berettiget, samt at den minimum skal være 1,5 år lang. Yderligere så skal du være under 30 år. Hvis du melder dig ind i MA a-kasse inden dit sidste år på studiet, så undgår du at komme i karantæne den første måned (karensmåneden). Du vil derfor modtage dagpenge fra den første dag efter du bliver uddannet. Det er altså en god sikkerhed for dig som studerende, at du ved at du har en form for penge så snart du er færdig uddannet. Det giver ikke det samme pres på en, og giver en ordentlig mulighed for at fokusere på at færdiggøre sit studie.

Selvom du er gratis medlem som studerende, så har du stadig de samme muligheder for at deltage i de forskellige arrangementer samt at få den samme rådgivning.

MA a-kasse gør rigtig meget ud af at de er synlige på universiteterne, og de kommer derfor jævnligt på besøg på dit universitet for at give jer studerende en mulighed for, at snakke med professionelle rådgivere der kan give dig en personlig samtale om hvad end du har brug for hjælp til. Det kan f.eks. være at få skrevet en ordentlig job ansøgning samt at komme i kontakt med diverse virksomheder med henblik på ansættelse efter din uddannelse.

Når du skal melde dig ledig

Det er vigtigt at du husker at melde dig ledig på jobkontoret – du modtager ikke dagpenge før at du melder dig ledig, og det kan du gøre på den første dag hvor du har ret til at modtage dagpenge. Dog har du som studerende en hel måned til at gøre det – og du kan melde dig ledig fra den dag du stopper med at studere.
Vi anbefaler at du melder dig ledig inde på jobnet.dk, det er helt klart den letteste måde at gøre det på.

Dagpenge for selvstændige

Som selvstændig kan det være en jungle at finde rundt i alle dagpengereglerne, da de er ekstrem hårde for selvstændige. Hos MA a-kasse er en stor del af medlemmerne selvstændige, og da det tit kan være en definitionssag at finde ud af om man høre til kategorien for lønmodtagere eller selvstændig så sidder der altid rådgivere klar hos Magistrenes a-kasse til at hjælpe dig.

Lønsikring hos Magistrenes a-kasse

En af de største uvisheder er, hvordan man skal klare sig økonomisk hvis man ender med at miste sit arbejde. Hos MA a-kasse har du mulighed for at tegne en såkaldt lønsikring, som også er kendt som lønforsikring. Det sikre dig at hvis du skulle gå hen og miste dig arbejde, så kan du få op mod 80% af din løn. Det kan være med til at gøre du ikke lige pludselig står med en betydelig mindre indtægt, som kan risikere at stille dig på gaden. Med en lønsikring er du sikret mod et stort fald i din indkomst.