A-kasse for studerende

For de fleste studerende så er det sjældent det første de tænker på, men det kan være en rigtig god ide at melde sig ind i en a-kasse når du er studerende. Det giver dig en lang række fordele i forhold til når du er færdig uddannet, du er blandt andet sikret dagpenge fra dag 1 efter endt uddannelse.

Som studerende er økonomien tit presset, og for de fleste kan det være svært at finde flere hundrede kroner om måneden til et medlemskab af en a-kasse. Det er der heldigvis gode råd mod! Der findes flere a-kasser på markedet der tilbyder gratis medlemskab til studerende, hvilket kan være en rigtig god ide at tage i mod. Du kan se i tabellen herunder hvilke a-kasse der tilbyder gratis medlemskab til studerende. Yderligere så står der hvad prisen for folk uden for uddannelse vil være, så du har derfor mulighed for at se, hvad du skal betale når du er færdiguddannet.

Hvorfor skal jeg vælge en a-kasse for studerende?

Der kan være rigtig mange gode grunde til, hvorfor du skal vælge at melde dig ind i en a-kasse som studerende. Først og fremmest så sikre det dig økonomisk den dag du er færdig. Hvis du melder dig ind i en a-kasse senest et år inden du er færdig med din uddannelse, så har du nemlig mulighed for at få dagpenge fra dag 1 efter endt uddannelse.

Det giver dig en kæmpe økonomisk sikkerhed i forhold til, at du har mere ro til at finde et job. Det kan være svært at finde et job som færdiguddannet og derfor kan man have brug for en periode efter sin uddannelse til at finde et job. Det kan være utrolig stressende for mange mennesker, hvis de ikke ved, hvordan de skal klare sig økonomisk i den periode.

En af de andre fordele ved at stå i en a-kasse for studerende er, at de kan hjælpe dig med at finde et job. De fleste a-kasser har typisk en eller anden form for rådgivning, som du kan benytte dig af når du skal ud og finde et job. Det kan være sparring til dit cv, eller kurser i, hvordan du klare det godt til jobsamtalen. Det er også i deres interesse at du hurtigst muligt kommer ud og arbejde.

Dagpenge eller kontanthjælp?

Dagpenge kan anses lidt for en forsikring mod at være arbejdsløs, hvor at kontanthjælp er en social ydelse der gives af nød for at folk kan overleve. Derfor er du også sikret langt flere penge udbetalt med dagpenge, end du f.eks. er på kontanthjælp.

Yderligere så er der en lang række krav du skal leve op til for at kunne modtage kontanthjælp, her går de ind og kigger på din økonomi og ser om du har nogle formuer. De kigger også på om du har nogle ejendele du har mulighed for at sælge for at finansiere dit liv.
Hvis du vælger en a-kasse så blander de sig slet ikke i dit liv, de udbetaler blot de penge som du har krav på. Du får også udbetalt langt flere penge via dagpenge end du gør via kontanthjælpen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *